Sodoben hlev v okolici Murske Sobote.

Po večletnem tehtnem premisleku, v katero smer se želi kmetija razširiti in pridobiti dodatno delovno mesto, se je družina odločila izgraditi hlev za zaključen reprodukcijski cikel s 50-60 plemenimi živalmi. Odločili so se za evropsko primerljivo tehnologijo, prilagojeno našim klimatskim zahtevam in tehnologiji suhega krmljenja, izhajajoč iz druge  primerne tehnologije na kmetiji, kar je sušenje in skladiščenje žitaric.

Hlev ima čakališče s prostim gibanjem plemenih živali, eros center s skupnim tekališčem, prostorsko in klimatsko udobne porodnišnice z regulirano klimo in talnim gretjem za pujske, vzrejališče s suhim krmljenjem in delno ogrevano talno površino, predpitanje in pitanje v boksih z betonskimi rešetkami. Celoten reprodukcijski proces je sobno ločen in povezan s centralnim hodnikom. Vse faze so kot klimatsko in alarmno vodene individualno po oddelkih. 

Dobri doseženi klimi v prostorih botruje tudi čepni odgnojevalni sistem, ki je centralno povezan v zunanjo predjamo, ki je opremljena  s črpalko za prečrpavanje v zbirno laguno, vodeno preko nivojskega stikala. 

Pomembnost za uspeh reje je skoraj 80-85%-na pridelava lastnih žitaric, razen beljakovinskih in mineralno-vitaminskih mešanic, ki se preko mlina in mešalnice dozirajo po točno naprej določenem krmnem programu- manedžmentu. 

 

 

PRIJAVA NA E-NOVICE
vpišite vaš e-naslov in obveščali vas bomo o novostih iz naše ponudbe

KANCLER SISTEM PRO d.o.o.

Spodnja Gorica 56 e, 2327 Rače

Tel:00386 (0)2 609 50 50

Gsm: 00386 (0)31-703-712

E: info@kancler-sistem.com

Delovni čas podjetja:pon-četrtek:8.00-16.00 ure

                                     skladišče: 8.00 -15.30 ure

                                              pet:  8.00-14.00 ure

                                     skladišče: 8.00 - 13.30 ure

Avtorske pravice pridržane